Activiteiten

Introductie

De introductie is toch wel ons pronkstuk. Tijdens deze week leren aankomend studenten de studie, de stad en het uitgaansleven van Nijmegen kennen! Je wordt door ons toegewezen aan een vier- of vijftal mentorouders, die je vol enthousiasme kennis laten maken met het Nijmeegse studentenleven. Samen met zo’n vijftien tot twintig andere nieuwe studenten ga je één van de mooiste weken van je leven tegemoet! Spannend? Misschien een beetje, maar dat is nergens voor nodig. Binnen no-time zul je jezelf wegwijs kunnen maken in de stad, op de faculteit en de campus.

Super handig natuurlijk, maar het allerbelangrijkste vinden wij plezier maken en met een week waar bijna de gehele medische faculteit aan deelneemt, komt dat zeker goed! Dat brengt ons ook meteen bij een van de belangrijkste kernwaarden: niets moet, (bijna) alles mag! De introductieweek is géén ontgroening. Het is gewoon een gezellige week, boordevol vette activiteiten, gezellige feestjes en leerzame momenten. Je bepaalt uiteindelijk zelf waar je wel en niet aan deelneemt, maar het is natuurlijk het leukste als je overal bij bent. En geloof ons: als je eenmaal bent gearriveerd in Nijmegen, wil je niets anders meer dan al je tijd doorbrengen met je introbroertjes en -zusjes!

Als je jezelf op deze pagina terugvindt, heb je waarschijnlijk al de nodige informatie van ons of de Radboud Universiteit gekregen. Alle essentiële informatie die nodig is, heb je dan als het goed is al ontvangen of ga je binnenkort thuisgestuurd krijgen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen vragen naar boven kunnen komen. Deze mag je altijd stellen. Je kunt ons mailen via: info@debegin.nl. Verder zijn we te bereiken op onze Facebook en Instagram. Ook via die weg zijn we natuurlijk bereid te helpen!


Alvast een sfeerimpressie krijgen van de introductieweek? Klik dan hier!

Voor de inmiddels al studerenden onder ons: als jij mentorouder wil worden, klik dan hier voor meer informatie.

Uittro

Na zo’n fantastische introductieweek gaat het studentenleven pas écht beginnen. Ook dit zit boordevol leuke dingen natuurlijk, maar na de eerste paar tentamens verlangen wij alweer snel terug naar de introductie. Daarom staat er na een paar weken weer een schitterende activiteit op je te wachten: de Uittro. Nog één keer lekker eten, spelletjes doen en gigantisch feesten op de sociëteit van Ovum Novum om het ‘officieel student-zijn’ te vieren, zullen we maar zeggen!

Het volledige programma van de Uittro ziet er ongeveer als volgt uit:
Rond het eind van de middag verzamel je met je groepje in de kantine. Hier wordt een heerlijke maaltijd geserveerd, zoals je die ook tijdens de intro al een aantal keer voorgeschoteld hebt gekregen. Vervolgens zal er de mogelijkheid zijn om een drankje te doen in de faculteitskroeg, die je dan hoogstwaarschijnlijk al van binnen en buiten zult kennen: Café De Aesculaaf.

Ondertussen hebben enthousiaste tweede- of derdejaars studenten leuke spellen uitgezet door verschillende kroegen in de stad. Hét recept voor een supergezellige kroegentocht natuurlijk! De avond wordt afgesloten met een ongekend feest. We hebben de sociëteit van N.S.V. Ovum Novum ter beschikking en dat is een garantie voor een waanzinnig einde van de avond. De Uittro is uniek voor de Nijmeegse medische faculteit zorgt voor fantastische ervaringen.


Alvast een sfeerimpressie krijgen van de Uittro? Klik dan hier!

Breekweekend

Zelfs na de introductieweek en de Uittro zijn we jou nog lang niet moe! Halverwege het jaar organiseren we namelijk een groots weekend voor de eerstejaars studenten van de faculteit. Dit weekend heeft alles in zich om voor onvergetelijke momenten te zorgen, zoals een spelletjesmiddag, een blacklight-feest en bovenal heel veel gezelligheid.

Als het desbetreffende weekend is aangebroken, vertrekken we met zijn allen op vrijdag naar de locatie, waar een aantal (oud-)BeGIN-leden alle voorbereidingen hebben getroffen. Daar val je met de neus in de boter, want er staat vrijwel meteen een heerlijke maaltijd voor je klaar. Het is de aftrap voor één van de weekenden van je leven.

Natuurlijk houden we met iedereen rekening. Dieetwensen en/of allergieën kun je bij de kaartverkoop aan ons doorgeven. Op dat moment zul je ook een boekje krijgen met alle informatie! Een paar dagen eerder zal het thema bekend worden gemaakt. Eén avond zal volledig in het teken staan van dit thema, dus een leuke, originele outfit zou het helemaal afmaken! De andere avond zal een blacklight-feest georganiseerd worden, compleet met lichten en neon-attributen.


Alvast een sfeerimpressie krijgen van Breekweekend? Klik dan hier

Poster Breekweekend 2020